Jeugdzorgwerkers

www.kwikstart.nl
Website en app voor en door jongeren gemaakt onder leiding van Kinderperspectief (een goede doelen organisatie). Hier vind je een overzicht over alles wat geregeld moet worden met 18 jaar. Ook vind je hier per onderwerp websites waarop je meer info kan vinden.

https://zwerfjongeren.nl/wp-content/uploads/2016/06/Handout-v03.pdf
Handout voor organisaties van jeugdzorg en gemeenten met vragen om te checken of jongeren voldoende worden voorbereid op het 18ejaar.

https://www.williamschrikker.nl/Onze-onderdelen/Jeugdbescherming-en-Jeugdreclassering/Wat-doen-we-voor-jongeren/Wat-regelen-als-ik-18-word
Informatie vanuit William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering over wat te regelen als jongeren 18 met maatregelhulp 18 worden.

https://www.informatielangdurigezorg.nl/jeugd-18-jaar
Informatie van de rijksoverheid over wat je kan regelen als jongeren met een beperking of ziekte 18 jaar worden.
www.18takecontrol.nl
Informatie van het Expertisecentrum William Schrikker over de map 18 Take Control en hoe je die kan gebruiken om een jongere (16-18) voor te bereiden op de toekomst. Handleiding kan je downloaden, map kan je bestellen via deze site.

www.krachtplan18plus.nl
Informatie van het Expertisecentrum  William Schrikker over de werkwijze Krachtplan 18plus, waarbij met jongeren en netwerk een toekomstplan gemaakt wordt.